Sebulan di PLF

Salam penuh ceria untuk semua bloggers. Hari ni 16hb bermakna genap sebulan aku menjadi warga kerja PLF. 10hb yang lepas ada satu ‘besday party’ meraikan mereka yang lahir dari bulan Sept-Nov.Aku pun termasuk la sekali..

Sebulan di sini menempuhi pelbagai pengalaman baru bersama teman-teman sekerja baru dan tugas yang baru.Masa belajar dulu aku tak pernah terfikir untuk bekerja dalam bidang yang berbeza dengan apa yang aku pelajari selama 3 tahun di universiti. Tapi itulah realitinya alam pekerjaan,jangan terlalu memilih kerjaya.Ambil dulu peluang yang ada,mungkin ianya sebagai satu platform untuk kita mencapai kerjaya impian kita suatu masa nanti.Rezeki Allah ada di mana-mana.Yang penting usaha dan tawakal kepadanya dan jangan berhenti berharap pada Dia yang Esa.Kepada kawan-kawan yang belum lagi bertemu kerjaya idaman,yang menjanjikan gaji empat angka,sabar dan berusahalah. Bersyukurlah dengan apa yang kita kecapi hari ini. Jika kita faham konsep qanaah dan redha dalam hidup,Allah akan memberi lebih dari itu satu masa nanti.Insyaallah.Semoga Allah permudahkan rezeki kita.

4 thoughts on “Sebulan di PLF

  1. begitulah adat dunia…
    kerja di bidang yang berlainan tu adalah sebagai satu tapak untuk kita mendapat atau pergi ke tempat lain…
    jadi, ambeillah peluang yang ada tu untuk belajar sesuatu yang tak pernah kita dpt masa kita study dulu-dulu la ye…

    ini sebagai tambahan dalam CV kita lah.. tak rugi pon…
    itulah dunia pekerjaan.

    tempat lain, lainlah budaya nya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s