Everyone has a first love story to tell

mukhsin3.jpg

Do not leave me

It is necessary to forget

All can be forgotten

Who flees already To forget time

Misunderstandings And wasted time

Namely how To forget these hours Who killed sometimes

With blows of why

The heart of happiness

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Me I will offer to you Pearls of rain

Arrivals of country Where it does not rain

I will dig the ground Until after my death

To cover your body Of gold and light

I will make a field Where the love will be a king

Where the love will be law Where you will be queen

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

I will invent you Foolish words

That you will include/understand

I will speak to you Of these lovers

Who saw twice Their hearts to blaze up

I will tell you History of this king Died

not to have not to meet you

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

One often saw

To flash back fire Of an old volcano

That one believed too old It east appears it Burned grounds

Giving more corn

That better April And when comes the evening

So that a sky blazes

Red and black

They do not marry each other

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

I will not cry any more I will not speak any more

I will hide there

With you to look at To dance and smile And to listen to you

To sing and then to laugh

Let become to me

Shadow of your shadow

Shadow of your hand

Shadow of your dog

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me

Do not leave me. ..

 

A song from film Mukhsin-a very touching love story directed by Yasmin Ahmad.Aku bukan seorang pengkritik filem tetapi,melihat jalan ceritanya mengingatkan aku pada zaman kanak-kanak yang penuh keriangan dan keseronokan.Dan secara tak langsung ia mengingatkan aku pada seseorang,someone who have touched my heart..Setiap orang ada cinta pertama untuk diberitahu..Memang indah saat cinta mula bersemi.Cinta pertama aku..dah kahwin pun.Got a baby girl last year.Alhamdulillah..aku gembira dengar dia bahagia.Walaupun sukar untuk melepaskan tapi baik aku ataupun dia sedar dan tahu,cinta itu tak semestinya bersatu.Dan kami masih bersahabat hingga kini.Mungkin takdir tidak mengizinkan kami untuk bersama tapi apa yang pernah dilalui bersama suatu tika dulu tetap menjadi sesuatu yang indah untuk dikenang.Dan aku tak pernah menyesal dipertemukan dengannya.Semoga jejak-jejak bahagia itu jua akan menuruti setiap langkah kehidupanku serta semua insan di dunia ini.Insyaallah.

17 thoughts on “Everyone has a first love story to tell

  1. Cinta datang kepada mereka yang masih berharap sekalipun pernah
    dikecewakan, kepada mereka yang masih percaya sekalipun pernah
    dikhianati, kepada mereka yang masih mencintai sekalipun pernah disakiti
    hatinya.

  2. aghhh..cinte pertama sangat haprak untuk dikenang..
    tp aku bersyukur sbb aku dipertemukan ngan lelaki lain yg jauuuuuuuuuuuuuhhhhhhh lg baik dan yg xhaprak cam cinte pertama aku yg haprak tue..

  3. betul tu wahai cik eagle,

    Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang
    salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti
    bagaimana berterima kasih atas kurnian itu ….

  4. Cinta pertama…kata org akan d kenang smpai bila2, kata org, entah btul entah idak, tp btul le kot gamaknye..tetiba tringat plak kt lagu si micheal blajar nyanyi rock “love is one big illusion I should try to forget…but there is something left in my head”..That’s Why( You Go Away) hehehe…
    Apa pn, x da apa y perlu kita kesalkan sbb jodoh pertemuan d tgn Tuhan. Kita hanya mampu merancang, tp Tuhan y menentukan segala2nya.
    “Someone.., somewhere.., is made for you” – Dil To Pagal Hai

  5. pergh,dasat la nameless.lama x dgr lagu tu..nostalgia huhuhu
    btul la tu, kita sbg insan ni hanya mampu merancang,kdg2 kita ni slalu lupa y Tuhan tu sebaik2 perancang.Jd slalu2 la kita berdoa moga2 kita dpt y terbaik dr Tuhan…

  6. hahahahaha..

    the arrival of me…. zassssssssssssssssssss…

    eagle – marah nya dia kat cinta pertama dia.. aku tujukan lagu “first love” oleh 4u2c tahun 1994 kat hang na….

    suhana – falsafahnya dia… ermmmmmmmmmmmmmm…

    myasara – cinta pertama tak bule lupa ka? ermmmmmmmmmmm… naya nie…

    jelapang – selamat bertemu pasangan ye abg halim hehehehe..

    etons @ WPM 2250 – cinta pertama ada tak?

    p/s: marilah kita sama2 meriahkan hidup kita dengan chinta jimi asmara… pakai baju kanching la suasa, pakai baju babalah melaka…biar saya rosaklah binasa, kerana dia tidak mengapa… ewahhhhhhhhhhh…

  7. eagle,

    janganla dikau mengenang barang yang lepas, kerna ianya akan merosakkan pemikiran mu yang berseh dan suchi itu…
    marilah belajar mengenai eagle…🙂

  8. wahai axl rose a.k.a en rizal..
    bukannyer mengenang barang yg lepas..cuma dendam kerna dipermaenkan..
    wanna know something? namanyer pon rizal, cam nama en rizal gak..
    so, en rizal jangan le permaenkan chinta suci seorg wanita k..huhu

  9. hahahahahaa…
    idup ini bageikan suatu kapal lanun yang berlayar di lautan pasific…
    akan berjumpa bermacam-macam lanun, org puteh, cina, parsi, arab dan lain2 lagi… setiap lanun tu ada kejahatan yang berbeza…. maka pandai2 lah memileh lanun untuk diri kita….

    nama menentukan persamaan nya ye? permainkan chinta adalah satu muslihat oleh org yang jahat… selamat membalas dendam… akan ku sokong seratus peratus cik eagle dalam usaha menjejak badai perwira… eagele, panggel lah aku nama: legend… baru semangat sikit nak idup… kamu tlah melemahkan semangat ku utk trus berlayar dengan kapal ku ini lah… hehehehe.. ahoy there…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s