Si panjang tangan

Pagi tadi sewaktu keluar rumah untuk ke ofis aku terkejut bila tengok seluar jeans blue black yang aku sidai petang semalam dah takde.Hilang lagi? Masuk kali ni,dah dua kali aku kehilangan barang semenjak duduk rumah baru.Sebulan yang lepas kasut ala ballet aku hilang walaupun pintu rumah aku ada grill.Kalau dah namanya pencuri,benda susah macam manapun terserlah kreativitinya nak mengaut barang orang.Yang peliknya kasut orang lain yang lebih cantik kat situ tak pulak diusiknya.Nampaknya si panjang tangan ni gemar sangat dengan barang aku.Aku rasa mungkin budak-budak belasan tahun, (berdasarkan pada saiz kasut dan seluar yang aku pakai.) Geram betul aku.Walaupun benda-benda yang hilang tu tak semahal mana tapi ada gunanya pada aku.Moral of the story,nampaknya kawasan rumah tu dah tak selamat untuk meletakkan barang di luar rumah walaupun untuk baju yang basah!!

4 thoughts on “Si panjang tangan

  1. aku bersimpati terhdap tragedi berdarah tersebut…
    semoga arwah seluarmu itu ditempatkan di kalangan seluar yg baik2…aminnn…
    tp aku rasa mmg budak2 yg belum akil baligh yg curi sluar tu…sbb saiz ko mmg padan utk budak2 skolah rendah…hahhaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s