Rawang-Bagan Datoh-Pangkor

3 week holidays..masa zaman anak dara dulu time cuti la paling best.balik kampung dok bwh ketiak mak.sekarang bila dah kawin kena dok ngan suami.memang la best for newly wed mcm kami tapi husband kena keje shift malam.felt lonely at home..takut pun ada..huhu..Masuk minggu kedua,agaknya dia kesian tengok muka yg kebosanan ni so dia mengusulkan aku balik kampung..yuhu!! dengan segera aku packing sampai kena perli… ‘mcm dah tak nak balik sini je dah’..hehe..

Ada la dalam 3 hari kat kampung tiba-tiba hari Rabu dia kata nak amik.Sampai kampung dalam pkl 11 sbb kat Bidor jem.Org semua nak isi petrol,esoknyer petrol naik harga.Balik salah timing la,selalu pkl 9 dah sampai.Rupanya dia dah apply cuti,nak ajak gi Pangkor..Best gak.Lagipun dah lama tak gi jalan-jalan kat pantai.So kitorang sewa hotel kat lumut sbb kat Pangkor dah full booked.Cuti sekolah kan.adhoc planning punya psl la ni.Anyway,it’s an enjoyable vacation.Kira honeymoon la ni.Naik motor keliling Pangkor..Best2..Thanks hubby..len kali kita gi tempat lain lak..Sementara belum bertiga..Ahaks..

9 thoughts on “Rawang-Bagan Datoh-Pangkor

  1. ala,nnt2 dl la su..bg puan suli kiter dulu.xleh potong Q.hehe

    Puan Suli,skrng ni dia tgh byk ot la.nnt klu dia dah lapang sket aku bgtau..

  2. Selamat pengantin baru erk…..
    Best la tu kawen heheh…
    Tapi tak se”best” jadi ibu tau….
    Tungguuuuuuuuuuuu!😉

  3. Assalamualaikum Puan Myasara..

    Selamat pengantin baru (baru lagi ke? hehe. Disini saya mempunyai beberapan komen yang berunsur sabotaj dan khianat ingin disampaikan:

    1) “masa zaman anak dara dulu”… ooo sekarang ni apa dah jadi? mak dara ke? hahaha…. cik suzi (bukan nama sebenar) sila pejamkan mata tutupkan telinga….

    2) “shif malam”…. sungguh kesian kepada puan. sesungguhnya akan menderitalah sekiranya seorang suami bekerja shif malam. sabar….

    3) “harga minyak naik”….. ni sumer pak lah punya pasal la. sokong PKR bukit gantang ok?

    4) “naik moto”… sesungguhnya transport yang paling best untuk dinaiki ialah motosikal. tak pecaya try tanya mister nandre. mesti di cakap “oooooooyeah”…

  4. hahahahahahaa..

    ya, skrg aku naik motor pi keja, jimat minyak dan masa… takda jam… bule selit2… geng2 pompuan kalau berani, naiklah motor untuk kurangkan tension bila traffic jam

    ohyeahhhhhhhhhhhhhhhh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s