Jalan-jalan cari makan

Seminggu sebelum aidil adha, aku ronda-ronda gi pasar malam untuk beli barang-barang wat raya.Tiba-tiba terhidu satu aroma yang sangat mengecurkan air liur..mmm..yummy..its soto! Kalau datang ke Bagan Datoh,jangan lupa pekena soto yang sangat glamer di sini.Actually aku pun baru sedar kawasan sini glamer dengan soto, bila ada member yang tanya pasal benda tu.Soto adalah makanan tradisi jawa iaitu sup ayam atau daging yang dicampur dengan bihun yang digoreng dan juga nasi impit.Sape yang nak pedas boleh tambah sambal kicap..boleh dikatakan di setiap pasar di Bagan Datoh ada jual soto.Semangkuk soto rm2.50.Selain soto,ada juga sate dijual bersama.Minum pulak air cendol..memang best..yummy..yummy..So,jangan lupa makan soto kalau tersasar ke Bagan Datoh ye..

 

 

4 thoughts on “Jalan-jalan cari makan

  1. ya, aku dah makan ABC kat tepi jeti bagan datoh tu.. memang layan la, takda keta yang sibuk.. memang rileks sambel tengok ayer laut kat sebelah tu..

    nanti kalau kenduri sha adli, buleh lah singgah lagi kat kedai makcik tu.

  2. aku makan soto nie kat seksyen 11, kat area nasi ayam pak mal yang glamer tu la… kalau mai shah alam, pi try nasi ayam pak mal… ada juai sate jugak. heheheehehehee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s