Wangian Yang Mengimbau kenangan

Kita selalu kaitkan lagu dengan kenangan kita.Dengar lagu ni teringat masa sekolah,dengar lagu tu teringat zaman kanak-kanak,nyanyi lagu cinta teringat waktu bercinta-cintun..Tapi pada aku wangian juga boleh membawa ingatan kita pada sesuatu atau seseorang.Misalnya, perfume Delicious DKNY ni kalau aku tercium baunya aku teringat masa aku mula-mula dok kat KL dulu.Masa ni aku baru habis belajar and dapat kerja kontrak kat Jab.Perangkaan.Ada seorang kawan aku kat tempat keje tu pakai perfume ni.Hari-hari bau sedap cam epal..rasa nak makan lak..haha..sekarang ni kalau tercium bau ni,mesti aku teringat kat dia dan automatik teringat susah senang masa dok Kl.

Satu lagi perfume Flower by Kenzo.Yang ni buat aku teringat kenangan masa keje kat PLF sebab ada seorang staff ni memang pakai perfume ni.lagi la banyak kenangan suka duka masa kat sini.Daripada dok kat mesin scanner samapi dok kat meja admin.Sangat rindu nak kembali ke saat itu.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Perfume Incanto ni pulak ada orang pernah bagi kat aku.Memang antara perfume yang aku suka.Baunya sweet sangat.Nak tunggu aku beli memang tak terbeli le.Masa ni aku dapat sambung belajar kat Maktab.So kalau tercium bau ni aku pasti teringat waktu yang sangat busy kat maktab dulu.

Sekarang ni nak pakai perfume yang branded ni dah mudah dah sebab dah ada yang jual dalam pek mini macam onedrop tu.Bau dia nak dekat sama la cuma mungkin tak tahan lama.So ari tu aku amik satu mini perfume yang diinspirasikan daripada Incanto.So sekarang aku seperti berada pada waktu-waktu dahulu yang mengimbau seribu memori..

3 thoughts on “Wangian Yang Mengimbau kenangan

  1. hahahaa, ya aku beli kat mydin ja, 3 botoi sepuloh ringget.. macam-macam bau ada.. DKNY, Hugo Boss, CK One, dan lain-lain lagi…

    sekrang nie ada minyak wangi akhil hayy nak launch pada 6 nov kat sek 13 shah alam…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s