Aktiviti cuti sekolah

Bersempena cuti sekolah yang berbaki lagi beberapa hari lagi,aku nak cerita aktiviti aku sekeluarga di musim cuti.Cuti sekolah bermula 19/11 yang lalu dan seawal cuti aku dah berada di Rawang.Semua orang maklum kan, aku dan suami masih lagi duduk berjauhan jadi kalau time cuti orang balik ke kampung,aku lak balik ke bandar.Aktitivi rutin aku macam biasalah,jadi suri rumah sepenuh masa utk sebulan ini.Ini je la masa dapat berbakti dengan suami,kalau bulan-bulan lain tak merasalah.

Minggu ke dua baru kami plan gi travel.Tak jauh pun kami pergi,kat Perak je.Kami ni nama je dok kat Perak tapi belum habis pun pusing Perak ni..hehe..Hari pertama kami gi Cameron.Cuaca ok la hari tu cuma agak mendung sikit.Orang agak ramai sebab kami pergi hari Ahad,cuti sekolah pulak tu kan.Yang bestnya kat Cameron ni ialah part memborong sayur-sayuran yang fresh.Yang memborongnya adalah Mr Hilal sebab aku memegang tugas menjaga si kecik Adam.

 

makan strawberry cicah coklat..rasanya masam-masam manis..

Esoknya kami gi Taiping lak.yeah tepen,here we come! (ni tempat Nandre the legend ni).Kalau gi Taiping tempat mana yang menarik kalau bukan zoo Taiping.Tempat yang harus dikunjungi untuk mereka yang ada anak-anak kecik..hehe..

Anak teruna ku yang sangat happy gi zoo.Jumpa kawan-kawan..:)

Ingatkan nak stay sampai malam untuk tgk night safari tapi banyak agenda lain pulak lepas ni.so,kami pun menghabiskan sesi lawatan lebih kurang pukul 2 petang.On de way nak kuar dari kawasan tu ada satu tasik.Kami sempat nak berhenti dan snap 2-3 gambar.Tapi tidak pula ku ketahui apa nama tempat ini.

cantik kan view dia..

Aktiviti seterusnya lebih kepada aktiviti perabih duit.:) Itu saya sangat suka.hehe..

Anyway,sangat enjoy pergi bercuti ni sebab boleh release tension,bukak minda tengok tempat orang.Tapi aku nak request la untuk suami,boleh tak pas ni tak yah pergi lagi ke Cameron? Bukan apa,sebabnya aku ni MABUK darat,tak tahan jalan bengkang-bengkok ni.3 kali naik Cameron,3 kali jugak aku muntah..mengalahkan orang pregnant..tidakkk..teman tak sanggup lagi dah!!

5 thoughts on “Aktiviti cuti sekolah

  1. hahaha skrg ni klu pelawa nandre mkn sure dia jwb, “aku sakit perut” aku rasa betoi la kata hang amien..dia kurang mkn bgedil ni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s