Sama ke?

Tau tak,kalau first time orang jumpa aku ucapan yang selalu diorang cakap;

“eh,muka awak ni macam familiar la..” atau,

“macam pernah nampak la ko ni..tapi kat mana ye?”

yang lebih kelakar dan tak boleh ku lupa,

eh eh,ni mukanya macam pelakon la..” (yang telah diucapkan oleh seorang mak cik ketika aku pergi ke sebuah kenduri kahwin).

Ada seorang kawan aku ni lagi haru,tau apa dia cakap?

“Muka hang ni memang familiar, bersepah kat mana-mana ada..” (ni dah lama hidup ni..)

Aku pun tak perasan tapi diorang selalu cakap muka aku nak dekat sama macam pelakon LINDA HASHIM. Sama ke? entah le korang tengok la sendiri..

kena la amik muka ku yg dah di touch up.kalau gambar aku yg specky beza sgt lak..

*ala,kan orang kata dalam dunia ni ada 7 orang yang muka sama.ni aku dah jumpa sorang..haha..

13 thoughts on “Sama ke?

  1. wah muka cam artis la konon. hahhaha…

    “‘Mak cik suka tgk kamu ni.. boleh ke makcik mintak no telefon? ‘ bukan pe,mak cik nak bagi kat anak mak cik yang no 2 tu..umur dah 30 lebih tapi tak kawin2..kot le kamu dengan dia boleh berkenal-kenal.”

    skrg aku dh tau kenapa makcik tu berkenan kat ko, rupanya muka cam artis. wahahhahahhaahaahaha…

    • dulu masa kat uitm, senior ckp muka aku cam hasnol.
      yg nyanyi lagu techno laguku untukmu tu.
      aku pon tak tau betul sama ke tak.. kena tanya pakcik google la. hahhaha…

  2. hehehee, makaseh kak puteri ‘linda’ myasara,

    bront palarae tu org kedah, memang buleh cakap siam tu…
    amien nie Hasnul yang versi Pahang punya, hasnul org sarhawak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s