dah Luntur kena la polish balik..

adakah aku seorang yang tidak bersyukur? (refer pada entry sebelum ini)..

now I dah muhasabah diri.Apa lah sangat ujian ini berbanding orang lain.Walaupun aku dok jauh dengan suami,tapi dia still boleh balik tiap2 bulan.Ada kawan aku dok jauh dengan anak dan suami sebab kena posting kat Sarawak.Cuti sekolah jer boleh jumpa.Aku walaupun jauh dengan suami tapi masih duduk dengan mak ayah berbanding kawan-kawan aku yang di seberang sana yang duduk jauh dari family.jadi,aku sangat bersyukur kerana pada tika ini aku sebenarnya berada dalam zon selesa..dok kat kampung sendiri,tempat kerja yang dekat dan tak jem,anak diasuh oleh mak sendiri..apa lagi yang perlu aku keluhkan..Bersyukurlah dengan apa yang ada..

Feel better now..alhamdulillah…(petang ni suami balik..hehe)

5 thoughts on “dah Luntur kena la polish balik..

  1. betui la kak uda,

    member aku tu, dia dok kedah, tapi kena kerja kat KL…
    naya beb. sian dia…

    nie semua ujian kepada hambaNYa yang kuat iman.

    macam org lain tu, dah la sedara mara jauh, pastu kena tinggai suami plak dengan anak. ada org lagi terok kena daripada kita nie…

    so kak uda, kena buat kajian kes banyak sikit

  2. iye en nan..saya sangat bersyukur dan belajar menabahkan hati..tapi dalam tabah2 ni ada gak airmata yg turun..huhu..(especially bile hari ahad suami nak balik sana)…saya ni tak la sekuat mana sebenarnya..

  3. 1 sudut kesusahan = 1 sudut kesenangan
    hidup ni umpama bola sepak piala aff suzuki, kadang2 menang kadang2 kalah.
    yg penting jgn merungut, teruskan kehidupan.
    nescaya piaza suzuki dalam genggaman.. hhahaha.. apa la aku ngarut nih…

  4. betul tu..baik ko bersyukur je bikda..ko tgk aku..waaaa…sgt sedih…walau anak dan suami berdekatan, tp jauh dari emak ayah..xde sape nak tlg jage rayyan..:((

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s