Meniti hari-hari yang indah

Sudah 21 minggu @ 5 bulan.Tinggal lagi 4 bulan untuk si kecik ni tengok dunia.mama tak scan pun lagi.Hari tu masa 4 bulan pernah scan sekali tapi tak nampak jantina lagi.Doktor kata baby ni kecik,sama la cam abang dia dulu.Berat  pun tak bertambah untuk bulan ni (jenuh la pasni kena leter ngan nurse).

Mengandung kali ini,

  1. 3 bulan pertama aku jadi pengunjung setia tandas.
  2. Selalu mabuk waktu malam sampai tak larat makan.
  3. Trimester pertama,alergik dengan makanan,bau pun tak boleh.Sekarang baru ada selera makan.
  4. Kawan-kawan dok tanya suka makan ayam ke ikan? Dua-dua aku tak suka.Yang palng aku suka,makan telur dengan hati ayam.Itu la faveret aku pregnant kali ni.Telur goreng letak kicap je dah ok.
  5. Perut macam mengandung sulung jugak,tak nampak sangat.Berat naik 0.5 je tiap bulan..teruk la kena marah ngan nurse.
  6. Sensitif.Asyik nak marah je.lebih rajin dari dulu.dulu asyik nak tidur je..haha

Masa pregnant Adam dulu kena sorok-sorok sebab masih belajar kat maktab lagi..peraturan maktab tak boleh pregnant masa tengah belajar.Cuma teman2 serumah je tahu.And luckily masa tu tak mabuk2. Kalau pergi kelas, jalan sambil cover perut dengan beg..Perut dah 7 bulan masih mendaki bangunan 3 tingkat nak pergi kursus induksi.(Patutlah Adam sangat aktif sekarang.) Waktu Kursus BTN diasingkan masuk golongan ‘OKU’.Ingat lagi masa hari pertama BTN pegawai tu suruh ibu-ibu mengandung bangun,merah padam muka aku.Pastu tu terbongkar la rahsia aku dah pregnant.Aduhai,kenangan sungguh..

Really hope for a girl this time.(cucu mak saya semuanya lelaki tau) tapi kami menerima seadanya.😉 Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.

4 thoughts on “Meniti hari-hari yang indah

  1. fuyo, ini merupakan satu keajaiban yang jarang-jarang berlaku kepada kak uda nie, seorang yang bisa menempuh segala dugaan dengan penuh helah, macam madah berhelah, lagu ziana zain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s