34 minggu

34 week@ 8 bulan..Berdebar-debar pulak untuk bersalin kali ni sebab dah tau macam mana sakitnya.Aku jadi manusia yang cepat letih utk baby kali ni.kaki cepat kejang start 7 bulan hari tu.selalu sakit belakang,tak boleh duduk lama-lama.berdiri lama-lama jadi semput lak.Malam susah nak tidur,mengiring sakit montot,menelentang sakit pinggang.huhu..Perut bukan besar mana pun,33 week weight just 46kg.Tiap bulan cuma naik 1kg  je. Hampir 90 % persiapan dah buat untuk baby.Takut bersalin awal macam yang sulung.Ni pun dah macam tak larat nak berjalan.Beza sangat masa pregnant Adam dulu.Paling tak selesa bila drive,baby suka mengeras and buat side kick kat tummy..owh sayang,lelaki lagikah dikau?

Semalam tiba-tiba sakit pinggang macam contraction.Ada la dalam setengah jam.Cuak dah,nak bersalin dah ke?? Belum cukup bulan la sayang.sabar la dulu ek.Kalau tak cukup bulan nnt kena dok dalam inkubator.mama tak sanggup nak berumahtangga kat hospital.Siapa nak jaga abangmu yang sangat baik itu?

4 thoughts on “34 minggu

  1. ala InsyaAllah perempuan…masa pregnantkan Auni bukan main lasak lagi budak tu menendang…hehehe…rindu plak rase…dh la dlm perut dok melintang…

    x lama dh tu…34 minggu ye…zayyan keluar 37 minggu, auni plak 36 minggu dh keluar…semua tak sabar2 nak kuar cepat…hihihi…semoga dipermudahkan ye…

    ***tetiba rindu nak rase sakit contraction…oohhhh tidakkkk!!!! tak sanggup…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s