Epal asam boi

Hari ni teringin nak minum jus epal asam boi.Tapi hari ni balik lambat lak,tak sempat nak singgah kat cafe yang selalu aku minum ice blended tu.Ni kalau mak tau aku minum ais dah dekat2 bersalin ni memang kena bebel la jawabnya.Sebab ais akan melemahkan badan kita,so nanti nak bersalin susah nak teran.Tapi ni je la peluang nak minum ais,kalau dah dalam pantang dah tak bolah dah.Takpe,hari ni home made ja la.Lagipun semua bahan dah ada kat rumah.Senang je,hari tu pernah buat dah..

Bahan-bahan:
3 biji epal hijau
10 biji asam boi merah
2 1/2 sudu makan air gula
Beberapa ketulan ais

Cara membuat:
1. Kisarkan epal hijau hingga hancur. Ketepikan.
2. Masukkan asam boi ke dalam gelas dan bancuh dengan air panas.
3. Letakkan air gula dan tuangkan jus epal tadi.
4. Kacau rata dan masukkan ketulan ais. Sedia dinikmati.

yang penting rajin..kalau tak rajin,kempunan la jawabnya..

6 thoughts on “Epal asam boi

  1. aku ada beli t-shirt untuk anak aku hari tu, kaler itam, ada gambaq boboiboy… layan je la, masa tu pi stadium shah alam…

  2. aku suka buat ayer limau suam…. layan beb..

    asam boi dengan jambu batu pon layan beb…

  3. ya, hot chocolate, tapi boboiboy versi shah alam nie suka ribena dan oren dan roselle dan melo…..hehehehehehe, terbaek toing toing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s