Jalan-jalan ke utara (cerita seterusnya)

Mari sambung balik cerita kat Perlis.Aktiviti kami petang selepas kenduri ialah shopping di Padang Besar.Kalau dah pergi Perlis tak ke Padang Besar memang tak sah le jawapnya.Seronoknya tengok baju budak-budak yang comel-comel,rasa nak beli semua!

semua kids wear kat kedai ni harganya rm25 je tau..tengok la suamiku yang excited ..

Untuk senyapkan Adam,abah belikan jam Ben 10 dengan topeng ultraman.kalau tak menjerit2 nak balik sebab boring tunggu kitorang shopping..haha..

Lepas tu kami balik setelah dapat membeli apa yang dihajati.Dapat le beli baju anak-anak 2-3 pasang.Balik hotel kitorang mengabadikan kenangan di Jeti Kuala Perlis yang indah pada waktu petang.Konon nak tunggu matahari terbenam tapi disebabkan baby kecik lagi tak berani mama nak tanggung risiko.Senja-senja setan banyak kan..

hopefully this happiness will always be ours..


Esoknya dah balik dah.Singgah sekejap kat Pekan Rabu.lama tak pergi sini,dulu masa belajar kat UUM kat sini la tempat yang dituju kalau outing.Opps lupa nak mention,sebelum tu ada singgah kat UUM.Kali terakhir menjejakkan kaki ke sini pada 2005 masa konvo.Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pulak tempat bercinta opps..belajar..hehe..tapi tak ada gambar sebab masa tu hujan so pusing2 je la.

beli ikan pekasam kat Pekan Rabu

okey,itu sahaja cerita di utara.tak tau la bila buleh pi lagi no..Dah pukui 2 la chek nak tidoq dah…eh, sebelum tu chek nak tunjuk sling cloth yang chek guna utk kendong Qaireen,Lovely closet nama dia.boleh tengok kat sini.tak lenguh tangan kalau dukung baby untuk masa yang lama.masa makan pun senang nak pegang baby.Qaireen kalau masuk dalam ni terus je lena.

pandangan dari depan dan belakang.tapi tak sesuai untuk kaum bapa ye.tu yang suami ku bising sebab dia takleh nak pakai utk bwk Qaireen.hehe

3 thoughts on “Jalan-jalan ke utara (cerita seterusnya)

  1. kak uda,

    hilal tu aku tengok periang ja, tapi pasai apa adam tak mau senyum.. muka serius ja tu, tapi bila pakai topeng dan jam ben-ton tu aksi dia sunggoh memberangsangkan…

    pekan rabu tu syok pekena halwa maskad dia…sambel dengaq org dok bang…

  2. Aku suka entry ni,entry jalan-jalan carik makan sambel mengimbau kenangan silam..,,

    Kenangan yang lama menjelma
    Ingatanku padamu menyala-nyala
    Gambaran duka yang lara menerpa
    Oh mengapa kau utuskan sengsara
    Kau biarkan diriku meronta-ronta
    Lantas kau alihkan cintamu padanya….

    Eh, terlayan blues plak…. sorry tuan tanah.. keh keh keh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s