Renung-renungkan..

Jika gaji kita RM 5000 tetapi kita kerja kuat seperti gaji RM 20000, Allah SWT akan berikan beza RM 15000 itu samada dalam bentuk duit, anak soleh, hidup bahagia dan lain-lain.

 Jika gaji kita RM 5000 tapi kita kerja malas macam gaji RM 2000, beza RM 3000 itu Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya.

-Prof Dr Muhaya-

Sesungguhnya kata-kata ini sangat terkesan di hati.No wonder ada orang yang tak berapa banyak duit tapi hidupnya bahagia,kerana dia ikhlas dengan kerjanya.Ingat-ingat lah wahai diriku yang selalu terlupa..renung-renungkanlah..

6 thoughts on “Renung-renungkan..

  1. Begitulah rejeki yang Tuhan nak bagi….

    kalau kita kerja elok, rejeki akan berkat… kalau kita tengok org tu, kerjanya mengulat, lari sini lari sana, balasan tu tak kena kat dia, mungkin kena kat anak dia atau bini dia ka… tu semua balasan TUhan…

    macam anak merempit dll, mungkin salah satu punca dari mak bapak sendiri…

    elok renung renungkanlah

  2. kak uda,

    facebook badge kak uda tu macam bendera England la plak, ada cross hitam kat tengah-tengah dia…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s