Mencari mood raya..

Sekarang semua orang dah dalam mood raya kan,(Tiba-tiba terus ada enti raya ,entri puasa takde lak ye..)
Tapi tahun ni mood raya tak berapa nak ada.Ramadan kali ni emak tak sihat dan kena warded 3 hari pada 12 ogos lepas.Sebelum tu mak memang dah seminggu demam tapi tak lah teruk sangat.gastrik mak datang balik,seminggu mak tak leh puasa.Pagi 12 ogos tu tiba-tiba makin teruk mak muntah sampai lemah badannya.Check kat hospital rupanya mak kurang darah jadi kena tahan di hospital untuk masukkan 3 pain darah.Jadi kami adik beradik bergilir-gilir ke hospital jaga mak.
Dah meniti hari-hari terakhir ramadan tapi aku terawih pun tak terkejar.Konon nak terawih sendiri tapi si intan payung tu kalau dah pukul 9 je dah mahu ngempeng..Bila dah baring terus le hanyut sampai ke pagi.Terawih dengan Hawani je la.Takpe la,tu pun kira ibadat jugak kan.Niat dah ada,dapat gak pahala.Malam ni boleh pulak mata aku segar sebab tadi minum kopi.Sebab tu ada masa nak update blog yang dah bersawang ni.
nak raya dah..nanti update pasal raya lak.Kalau rajin la..kalau suruh update blog atau tidur,of course pilih tidur..ye tak? hehe

6 thoughts on “Mencari mood raya..

  1. ya kak uda, itulah pengorbanan lagi mendapat pahala sebab menjaga org tua yang sedang sakit. Itu semua dikira sebagai ibadah, walaupon ada niat nak buat teraweh di masjid atau surau berhampiran.

    itu semua ujian kepada kak uda. nanti raya InsyaAllah ok la tu…selamat berjaya di hari raya dan selamat mejalankan baraan kampong

  2. Semoga chekgu myasara tabah menghadapi ujian dari Allah. Dikesempatan ini sy selaku pemilik blog amien7 wordpress ingin mengucapkan slmt hari raya. mohon ampun maaf atas salah silap selama ini..

    peace yo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s