Catatan seorang engineer..

Panas sekarang isu ni kat facebook.Kenyataan berani seorang engineer tentang golongan pendidik..baca kat sini .Lebih kepada mengutuk sebenarnya.Gila la minah ni.kot ye pun ko terer sangat sampai boleh jadi engineer (dengan didikan seorang cikgu ) , jangan la mengutuk cikgu.Kan tak pasal-pasal satu Malaya sudah sumpah ko.Kadang-kadang kebebasan berblog ni akan jadi padah pada yang telah menyalah gunakannya.paling kelakar tang komen-komen tu.Antaranya:

guPahang: SILA MINTA MAAF PADA SEMUA GURU MALAYSIA LA WOII

rezx: ksian aku dgn org ‘cacat mental’ mcm ko ni… pada cikgu2 smua, never give up… persetankan minah sakit mental nih..hahaha

mangkuk tandas: nak publisiti ye…..cian ko..dah engineer pon cari publisiti lagi….mest kurg ksh sayang nie….

mmmmm: HARAP2 HOT FM, AM KREW AKAN PANGGIL DIA KAT RADIO…GALMER TUUUUU…MACAM CIKGU SHIDA DAN ABANG BAJU OREN..

Banyak lagi,setakat entry ni aku tulis komen masih masuk bertalu-talu walaupun blognya sudah ditutup.Aku malas nak komen.Walau apa pun pekerjaan kita keikhlasan itu rahsia kita dengan Allah.Kalau orang lain tak ikhlas ada la bahagian dia yangA llah turunkan.Tak salah kalau nak menulis luahan hati tapi jangan lah sampai menyinggung perasaan orang lain.betul tak?  semoga kita lebih beretika dalam  menulis entry-entry yang akan datang.

err..saya doakan cik engineer tu berjumpa dengan jodoh cikgu,golongan yang telah dikutuknya secara terang-terangan..orang tua-tua kata jangan benci sangat nanti jadi sayang..hahaha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s